Monday, September 23, 2019
Log In

Aanmelden

Wachtwoord vergeten?

Subtotaal winkelwagen: € 0,00

Dräger Alcotest® A5820

Beschikbaarheid: In voorraad

Normale prijs: € 599,00

PROMOTIE: € 579,00

OF

Beschrijving

De Dräger Alcotest® 5820 biedt de professionele gebruiker een snelle en nauwkeurige analyse van een ademalcoholmeting.

Klik op de afbeelding om in te zoomen

Snel en eenvoudig ademalcohol testen

Het apparaat is binnen enkele seconden klaar voor gebruik. Dit betekent dat u op elk moment een (actieve) test bij een persoon kunt uitvoeren. Het is ook mogelijk om alcohol in de omgevingslucht te meten (passief), in dat geval is geen mondstuk nodig. 

Alle functies die voor een meting vereist zijn, worden via de handige groene OK-toets geactiveerd, terwijl de twee menutoetsen voor de navigatie worden gebruikt.

Veelzijdig en robuust

De bewezen elektrochemische DrägerSensor in de Alcotest 5820 kenmerkt zich door zijn zeer snelle reactietijden en een lange service interval. Het apparaat is extreem nauwkeurig en betrouwbaar. De analyse is zelfs bij temperaturen van -5 tot +50 °C betrouwbaar. Ook bij een hoog alcoholgehalte levert de sensor een snel en betrouwbaar resultaat, zowel bij actieve als passieve metingen.

Hoog bedieningscomfort

De omgang met personen die onder invloed zijn, vereist een hoge mate van concentratie. De intuïtieve bediening van het apparaat is een belangrijk aspect voor het gebruiksgemak en soepel verlopende alcoholmetingen.

Alle meetfuncties kunnen via slechts één knop worden bediend om de test nog makkelijker uit te kunnen voeren. De duidelijke tekstmeldingen op het grote verlichte display loodsen u feilloos door de alcoholmeting. Een LED en akoestische signalering ondersteunen de weergave op het display en geven het einde van een meting aan. De twee menutoetsen worden gebruikt voor navigatie door het menu. Zo kunt u hiermee bijvoorbeeld de laatste resultaten bekijken.

Eenvoudig en hygiënisch: het slide'n'click mondstuk

Het geavanceerde productontwerp voldoet aan alle vereisten voor een snel, eenvoudig en hygiënisch uitvoeren van de ademalcoholtest: de vorm van het slide'n'click mondstuk waarborgt een intuïtief correct plaatsen, zelfs in het donker. Na het verwisselen van het mondstuk is de Alcotest 5820 direct klaar voor gebruik. Verder is het apparaat ontworpen om alle pogingen tot manipulatie consequent op te merken: de luchtuitlaat kan niet worden afgesloten, waardoor pogingen om het apparaat tijdens een ademtest te manipuleren worden voorkomen.

Dankzij een afstandhouder op het mondstuk komen de lippen van de testpersoon niet in aanraking met de behuizing van het testapparaat. Ook kan de afstandhouder worden gebruikt om het mondstuk te verwijderen.

Bekijk de video hier:

Specificaties

Productcode A5820
Aanbevolen gebruikers bedrijven en KMO, cafés en restaurants, chauffeurs, discotheken, dokters, drankcentrales, festivals, groot publiek, hospitalen en klinieken, in het CAO 100 kader, jeugdbewegingen, medische centra, organisatoren, ouders, persoonlijk gebruik, preventie werkers, privé personen van jong tot oud, professionele chauffeurs, rijscholen, scholen, transportsector, veeleisende particulieren, zelftest
Merk Dräger
BAC(Blood Alcohol Concentration) 0,00 tot 5,00 ‰ (hoeveelheid ethanol per bloedvolume resp. bloedhoeveelheid bij 20°C en 1013 hPA)
Nauwkeurigheid Nauwkeurigheid tot 1 ‰ = ± 0,05 ‰
Blaastijd enkele seconden
Alarmniveau 0,5‰
Alarmsignaal Geluidssignaal, Knipperend scherm
Certifikaat CE-markering = Richtlijn 2014/30/EU (elektromagnetische compatibiliteit), EN 15964, NHTSA, FDA conform, afhankelijk van de configuratie, EN 60068-2-27, EN 60068-2-6, EN 60068-2-64
Kleur Zwart
Sensortype Electro-chemische fuel cell sensor
Garantie 1 jaar fabriekswaarborg
Auto Power Off Ja
Voeding 1 x 3 V CR123A
Opwarming 2 seconden
Batterijen inbegrepen Ja
Lage batterij indicatie Ja
Scherm Nee
Calibratie 1 x per jaar
Afmetingen 50/60 mm x 141 mm x 31 mm
Gratis bijgeleverde mondstukken 3
Weergave ‰ (promille) of mg/l
Display taal Veranderbaar

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: